• Dela sidan:

Arbetsterapi

Arbetsterapi, Huskvarna

Arbetsterapeuten arbetar med människors aktivitetsförmåga. Målsättningen är att trots sjukdom och skada klara vardagen så självständigt som möjligt och det innefattar såväl personlig vård, boende, arbete och fritid. En nedsatt funktion eller rörlighet talar inte om hur aktivitetsförmågan är, den är individuell. Ibland är det träning som behövs, ibland är det ergonomisk rådgivning eller förändrade arbetsmetoder som krävs.

Vi arbetar med handrehabilitering av bland annat frakturer, stroke, mjukdelsskador, artroser och nervskador. Du kan få hjälp med instruktioner hur du själv kan träna och få råd om hur du minskar dina besvär. Utprovning och tillverkning av hårda och mjuka ortoser.

Vi arbetar även med stresshantering vilket innebär att vi kan hjälpa dig att hitta en balans mellan aktivitet och vila, vilket i sin tur leder till bättre återhämtning. Detta ger dig möjlighet till bättre hälsa och sömn. Vi kartlägger ditt aktivitetsmönster, och med detta som utgångspunkt kan vi sedan sätta mål och planera hur du ska nå dit.

Vi utför även kompletterande ryggbedömningar samt demensutredningar.

All hjälpmedelsutprovning sker från och med årsskiftet i kommunens regi. Har du frågor om hjälpmedel eller bostadsanpassning vänd dig till kommunens kontaktcenter/växel för mer information.

Välkommen att kontakta oss för tidsbeställning och rådgivning:

010 - 242 82 33

Personal

Caroline Ekström

Caroline Ekström
Arbetsterapeut


  

Huskvarna

Välj vårdcentral